ירקות שורש קלויים עם עשבי תיבול

מצרכים:

4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים או לקוביות
3 תפוחי אדמה (ניתן להשתמש גם בתפוח אדמה אדום או צהוב), קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים לבנים (פרנסיפס) או שורש סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול גדול, חתוך לרבעים
4 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות שמן זית איכותי
1 כף רוזמרין טרי קצוץ (או 1 כפית מיובש)
1 כף טימין טרי קצוץ (או 1 כפית מיובש)
מלח ים גרוס ופלפל שחור לטעם
מיץ מחצי לימון (אופציונלי, להוסיף נגיעה חמצמצה)
אופן ההכנה:
חימום תנור והכנת תבנית:
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
ערבוב המצרכים:
מניחים את כל ירקות השורש והבצל בקערה גדולה. מוסיפים את פרוסות השום, שמן הזית, הרוזמרין, הטימין, מלח, פלפל ומיץ הלימון (אם בוחרים להשתמש). מערבבים היטב עד שכל הירקות מצופים באופן שווה.
אפייה:
מעבירים את הירקות המוכנים לתבנית האפייה בשכבה אחידה. אופים במשך 35–40 דקות, תוך ערבוב עדין באמצע האפייה, עד שהירקות מתרככים ומשיגים גוון זהוב-קרמליזציה.
הגשה:
מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את הירקות למגש הגשה. ניתן להגיש אותם חמים לצד מנה בשרית, והם יתנו ניגוד מרענן וטעם עשיר למנה המרכזית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים