דילוג לתוכן

טארט לימון

גולדברג. מתכונים. טיפים. אפיה

מצרכים:

לבסיס:
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס קמח מצה דק (או קמח תפוחי אדמה )
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן קוקוס מומס (או חמאה מותכת)

למילוי הלימון:
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
מיץ מ-4 לימונים (בערך 1/2 כוס)
גרידת לימון מ-2 לימונים
1/4 כוס שמן (או חמאה מותכת כשרה לפסח)
1/4 כוס מים (ניתן להוסיף במידת הצורך לשיפור הסמיכות)

אופן ההכנה:

1. הכנת הבסיס:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את השקדים הטחונים, קמח המצה והסוכר.
מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית טארט בקוטר כ-22 ס"מ, ומשטחים היטב את התערובת כך שתכסה את כל תחתית התבנית בשכבה דקה ואחידה.
אופים את הבסיס במשך 10–12 דקות, עד שהוא מתחיל להשחים קלות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
2. הכנת המילוי לימון:
בקערה, טורפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת מתבהרת במקצת.
מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, השמן והמים וטורפים עד שהתערובת חלקה.
מעבירים את התערובת לסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד – יש להקפיד לא לבשל יותר מדי (כ-5–7 דקות) עד שהמילוי מסמיך, אך לא מתעבה יתר על המידה.
3. הרכבת הטארט:
כאשר הבסיס התקרר, יוצקים מעליו את מילוי הלימון באופן שווה.
מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך 2–3 שעות, עד שהמילוי מתקשה לגמרי.
4. הגשה:

לפני ההגשה ניתן לקשט בפרוסות לימון טריות, עלי נענע או לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט.

מתכונים נוספים

סינון

קטגוריות
קטגוריות
טווח מחירים - slider
354,890
צבע מוצר
גודל
מותגים