מצרכים:
לבצק העוגיות:
200 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר (150 גרם)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח (280 גרם)
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לציפוי וליצירת עיצוב הליצן:
2 כוסות אבקת סוכר
1 חלבון ביצה
½ כפית מיץ לימון
צבעי מאכל (אדום, כחול, ירוק, צהוב, ורוד ועוד)
סוכריות קטנות צבעוניות
סוכריות אדומות עגולות לאף
שוקולד צ’יפס או חצאי סוכריות לעיניים
אופן ההכנה:
הכנת העוגיות:
בקערה גדולה, להקציף חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
להוסיף ביצה ותמצית וניל ולהמשיך לערבב.
לנפות פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ולערבב עד קבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר לפחות 30 דקות במקרר.
לרדד את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ ולקרוץ צורות של ליצן או ראש עגול.
להניח את העוגיות על נייר אפייה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהתחתית מזהיבה מעט.
לקרר לחלוטין לפני הקישוט.
הכנת הציפוי ועיצוב הליצן:
לערבב חלבון ביצה עם אבקת סוכר ומיץ לימון עד קבלת קרם חלק.
לחלק לכמה קעריות ולצבוע כל אחת בצבע מאכל אחר.
למלא שקיות זילוף קטנות בכל צבע ולהתחיל בעיטור:
לצפות את הפנים בזיגוג לבן.
להוסיף עיניים עם שוקולד צ’יפס או נקודות זיגוג שחור.
לצייר חיוך עם זיגוג אדום.
להדביק אף מסוכריה אדומה.
לצייר כובע צבעוני עם שכבות צבע שונות ולפזר סוכריות קטנות.
לתת לזיגוג להתקשות בטמפ’ החדר.
טיפים לעיצוב:
– אפשר להשתמש בשבלונות או חותכנים בצורת ראש של ליצן.
– אפשר להוסיף קצפת או מרנג לקישוט תלת-ממדי.
– לארוז בקופסה יפה עם סרט צבעוני כמו בתמונה – מושלם למשלוח מנות!
תהנו ותחגגו!