מהו סל הכלים שבעל עסק צריך שיהיה לו? אילו תכונות וכישורים יגרמו בסייעתא דשמיא לעסק להמריא לצמוח ולגדול? מה גורם לבעלי עסקים מסוימים להיות כל הזמן בצמיחה ולהצליח ולאחרים לא?. הבאנו פה בעבר נתונים שרק כ-12% מכלל העובדים בישראל מתפרנסים כעצמאיים. כל השאר עובדים כשכירים. חשבתם פעם מדוע זה קורה? יש לזה כמה סיבות. העיקרית שבהם הינה, שכל עובד המתפרנס כשכיר, על מנת להצליח ולהתקדם, לבד מן הסייעתא דשמיא כמובן, הוא צריך להיות איש מקצוע, להיות חרוץ ומסור לעבודה, ללמוד כל הזמן ולהיות מוכוון לצמיחה והצלחה. אבל בסוף הוא נמצא ברוב הזמן במין שגרה, וחוץ מזעזועים מסוימים העלולים לקרות כפיטורין, שינויים דרסטיים במקום העבודה וכיוצ"ב, הוא לא צריך להתמקד בדבר מלבד פיתוח החלק המקצועי ורמת התפוקה בעבודה. לעצמאי לעומת זאת זה לא מספיק. הוא חייב להיות טוב בצורה בולטת על פני המתחרים בחלק המקצועי והשרותים שהוא נותן. השגרה שלו אינה דבר מובן מאליו, ובכל יום הוא צריך לייצר זרם של לקוחות חדשים והכנסות נוספות. ותכונה נוספת שהוא חייב שתהיה לו ותתפתח כל הזמן, הינה חוסן מנטלי חזק ויכולת להרים את עצמו לאנרגיות חזקות כל הזמן. כל החיים.
פגשתי אנשים צעירים שעברו הכשרה במקצועות שונים ואני מניח שהכשירו אותם ברמה מקצועית גבוהה, אבל הרגשתי שיש פה דבר עיקרי שחסר – החלק המנטלי. שאלתי את אחד מהם: "כשאתה מדבר עם לקוח איך את מרגיש?" והתשובה הייתה: "אני צריך להירגע חצי שעה". צריך להבין שזה בסדר. רובנו לא מורגלים בתחילת הדרך ברמה מכירתית ותקשורתית גבוהה, יתירה מזו אנחנו מפחדים מהכשלון ומלשמוע את ה"לא", וזה עלול לגרום שפחות נעז ופחות נעשה את זה נכון. רק עלינו להפנים שפתיחת וניהול עסק מחייבים אותנו לשבור את המחסום הזה, לעשות המון אימון אישי וסימולציות, להבין עם אלו חסמים אנו מתמודדים ואיך לפרק אותם. לשפר את רמת המכירה שלנו, ובהמשך גם לגרום ללקוח שבא לקנות מוצר אחד לצאת עם כמה מוצרים. (אני מדבר מהכובע של בעל העסק, תפקידנו כלקוחות המתנהלים בכלכלה נבונה לדעת מתי נכון לנו לרכוש ומתי לא).
נקודה נוספת שחייבים לדעת ולהפנים אותה, בכל עסק ישנם הרבה מאד תפקידים, החל מאנשי המקצוע, אנשי המכירות, הקניינים, הספקים, הרו"ח, איש שיווק, גרפיקה, סמנכ"ל הכספים ועוד. בעל עסק גדול יכול להרשות לעצמו להעסיק עובדים במגוון התחומים האלו. לבעל עסק קטן בתחילת הדרך אין את היכולת והפריוולגיה להרשות לעצמו להעסיק עובדים, ולכן הוא בעצם משמש בכל התפקידים האלו גם כאיש המקצוע גם כאיש השיווק והפרסום גם כמנהל הכספים וכמובן גם כאיש המכירות. צריך לזכור שיש תפקידים שאנחנו אוהבים ומתחברים אליהם וקל לנו לעשות ויש תפקידים שלא. הם עדיין קיימים בעסק וכדי שהעסק יעבוד נכון וההכנסות יהיו כפי הציפיות שלנו, אנחנו מחויבים לעשות אותם. הבנה של מכלול התפקידים שאנו צריכים לעשות בעסק, תגרום לנו לתיאום ציפיות ברור עם עצמנו וכתוצאה מכך קבלת החלטות נכונה. כשאדם יודע מראש לאן הוא נכנס והוא עושה זאת עם מודעות ועיניים פקוחות, הוא מצליח לשמור על רמת מוטיבציה גבוהה למרות האתגרים והחריקות שבדרך. נתקלתי בלא מעט בעלי עסקים שלא הבינו שבתחילת הדרך כשמחזור העסק אינו גדול וההכנסות נמוכות אסור להם – פשוט אסור, להעסיק עוד אנשי מקצוע למרות המאמץ והיציאה מאזור הנוחות. אנחנו נתקלים בעסקים קטנים שכל ההכנסות שלהם בחודש הם כעשרת אלפים שקלים ומעסיקים עובדים בתחומים שונים ומוציאים על כך כ-6000/7000 ₪ בחודש. זה מזכיר את הסיפור הידוע על ה"דייסה", "כולם מקבלים ולבעל העסק לא נשאר".
ושוב עלינו לזכור שלכל דבר יש מחיר ועל מנת שנרוויח יותר כסף נצטרך לשלם בדר"כ במחיר גבוה יותר. בעצמאי זה בא לידי ביטוי בפיתוח החלק המנטלי המצריך לפעמים וויתור על חלק מן ההרגלים והאופי שהיה לנו עד עכשיו. צריך לזכור גם שצורת החינוך המצוינת בציבור החרדי גורמת לנו מראש להיות עדינים יותר, מכילים יותר ופחות להעז. כמובן שזה תלוי אופי אבל כהכללה זו תופעה המצויה אצל רבים. לפני שמקבלים החלטה על עסק צריך להפנים שנצטרך להשקיע המון בפיתוח החלק הזה. נזכור שבשורה התחתונה זה משתלם, זה יבנה אותנו נפתח את האישיות בצורה נכונה, וגם נביא פרנסה בשפע בסייעתא דשמיא.
לתגובות והערות ניתן לפנות לנחום ברוק מנהל מקצועי במסילה במייל nachumbbbb@gmail.com