מה עושים כשמגלים פצעי ילדות בזוגיות?

מה עושים כשמגלים פצעי ילדות בזוגיות?

 חני שטראוס, מפתחת שיטת הקשר לשחרור מבדידות זוגית

"איך האוכל שהכנתי היום"? רות פנתה לבעלה, מחכה לתודה או למילה טובה על הארוחה המושקעת שהגישה לפניו. יוסי בעלה, לא הגיב, הסתכל על המנה ורק הפטיר: "מה את צריכה ממני היום"?

רות לא האמינה שזו התשובה שהיא מקבלת, נכון, היא השקיעה היום יותר מתמיד, אבל לגמרי לא חשבה לקבל על זה שום תמורה.

בחוץ יום חורפי וקר, ובבית חם ונעים, חלק מהאווירה עליה טרחה רות, היא דרך הארוחה המושקעת: מרק מוקרם חם, פשטידת פטריות דג צלוי ומנה אחרונה. 

רות, כמעט הפנתה את גבה מהמטבח לכיוון החדר בדמעות, אחד הדברים שהיא רגישה אליהם במיוחד, היא חוויה של דחיה. וכשהיא חווה את התחושה הזו אפילו רק לרגע, הא מתמלאת בעצב ובסערה רגשית שלא מאפשרת לה לתקשר בצורה מיטיבה. לרות כבר היה ניסיון עם חווית הדחיה, היא החליטה שהפעם היא לא תתן ללב לנהל אותה באופן טוטלי, משפט מוכר מספר שקראה על פצעי ילדות והשפעתם על הבגרות, גרמו לה לחזור בחזרה ולשאול את יוסי את המשפט הבא: 

"אתה רגיל שכשמכינים לך משהו מיוחד אתה חייב להחזיר על זה"?

כאן, הלב של יוסי נפתח, ובמילים ספורות סיפר לה עד כמה הוא חושש לקבל מתנות או הפתעות שיחייבו אותו לעשות דברים שהוא לא ממש יכול, ועד כמה הדרך הזו הייתה כמעט היחידה שהכיר בשנות צעירותו כדי להניע אותו לכיוון של מישהו אחר.

רותי שיתפה את יוסי, גם בתחושת הדחיה שהיא חווה כשלא מקבלים את המחווה שלה לאווירה טובה בבית, ועל הלב של שניהם נחה הקלה גדולה של הבנה.

פצעי ילדות מתמקדים ל5 פצעים עיקריים: 

  1. נטישה- חווית ילדות הכוללת עזיבה פיזית או רגשית והישארות לבד ללא מישהו בוגר-ילד כזה, יכול לפעמים בתור בוגר לפרש סיטואציות או מצבים שונים כנטישה.
  2.  בדידות- חווית ילדות הכוללת בדידות פיזית או רגשית, חוסר הבנה והשתקה ע"י מישהו בוגר-ילד כזה, יכול לפעמים בתור בוגר לפרש סיטואציות או מצבים שונים כבדידות עמוקה.
  3. בגידה- חווית ילדות הכוללת חוסר אמון, אפליה או העדפה של מישהו אחר-ילד כזה, יכול לפעמים בתור בוגר לפרש סיטואציות או מצבים שונים כבגידה.
  4. עוול- חווית ילדות הכוללת חוסר צדק רגשי או מעשי, שפיטה חזקה ולא הגיונית מצד הבוגרים מסביב -ילד כזה, יכול לפעמים בתור בוגר לפרש סיטואציות או מצבים שונים כעוול.
  5. רמיה- חווית ילדות הכוללת שקרים ועיוות המציאות -ילד כזה, יכול לפעמים בתור בוגר לפרש סיטואציות או מצבים שונים כרמיה.

בדרך כלל, כשבני זוג נישאים, הם לא מודעים לרמת ההשפעה של פצעי הילדות על הבחירה שלהם להינשא למישהו בעל תכונות מסויימות דווקא ולהתרחק מתכונות אופי אחרות. 

בדרך כלל בזמני משבר יופיעו המניעים האמיתיים שיצרו את החיבור לנישואין, כשיש אתגר מסויים וצריך לגייס מתוך הזהות העצמית כוחות מיוחדים האמורים להתגבר על האתגר במשבר.

זמני משבר הינם בכל זמן שיש שינוי או ערעור בתא המשפחתי כמו: לידת ילד, נישואי ילד, החלפת מקום עבודה או מעבר דירה וכדומה.

בדרך כלל הזמנים הללו מהווים מבחן אמיתי לרמת הקשר הזוגי, לעומק הרגשי שלו, וליכולת להכיל את המקומות הפחות יפים של בן הזוג ואפילו להיות גב תומך דווקא כשפצעי הילדות מופיעים.

איך כדאי לפעול כשמגלים פצע ילדות בנישואין?

בשלב ראשון, כדאי לשים לב אם הכאב הוא אמיתי או שמא פרשנות, בשלב שני נכון להקשיב לחוויית הילדות המוקדמת ולהביא למקום הרבה אמפטיה והבנה שישנו את התקשורת למשהו חדש.

חני שטראוס, יועצת זוגית, משפחת שיטת הקשר לשחרור מבדידות זוגית, מאסטרית בריפוי פצעי עבר בנישואין ובמערכות יחסים רעילות.

אתר: https://chani-strauss.co.il/

פרטי קשר: 0548481524

C5618997@GMAIL.COM

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים