דילוג לתוכן

מרק קניידלעך מפנק

גולדברג. מתכונים. טיפים. אפיה

מצרכים:

8 כוסות ציר עוף כשר לפסח (או מים)
2 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות
2 ענפי סלרי, חתוכים
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
2 שיני שום, קלופות
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור לטעם

מצרכים לקניידלעך (כדורי מצה):
1 כוס פירורי מצה כשרים לפסח
4 ביצים
1/4 כוס שמן זית (או שמן אחר כשר לפסח)
4 כפות מצריך מהמרק (ניתן להשתמש במים קרים או בציר)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופציונלי: מעט פטרוזיליה קצוצה או עשבי תיבול לקישוט

אופן ההכנה:

בסיר גדול, הניחו את הציר (או המים), והוסיפו את הגזרים, הסלרי, הבצל, השום ועלה הדפנה.
תבלו במלח ופלפל.
הביאו את התערובת לרתיחה, ולאחר מכן הורידו את האש ותנו למרק להתבשל בעדינות במשך כ-30 דקות, כדי לשחרר את טעמי הירקות.
הכנת הקניידלעך:

בזמן שהמרק מתבשל, בקערה גדולה טרפו את הביצים יחד עם השמן וה-4 כפות מנוזל המרק.
הוסיפו את פירורי המצה, המלח והפלפל וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
כסו את התערובת והניחו במקרר למשך כ-20 דקות, כך שהמרקם יתייצב.
בעזרת כפית רטובה, עצבו כדורים בגודל אחיד (בערך 3–4 ס"מ בקוטר).
בישול הקניידלעך:

כשהמרק רותח בעדינות, הוסיפו בזהירות את כדורי המצה לסיר.
בשלו את הקניידלעך במשך כ-20 דקות, עד שהם מתנפחים ומבשילים לחלוטין.
הגשה:

הסירו את המרק מהאש.
הגישו את המרק החם עם הקניידלעך והירקות. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה או עשבי תיבול טריים.

מתכונים נוספים

סינון

קטגוריות
קטגוריות
טווח מחירים - slider
354,890
צבע מוצר
גודל
מותגים