מוצרים:
- חצילים – 6 ק"ג
- פלפל אדום – 6-8 יח'.
- פלפל חריף – 3-4 יח'.
- שום – 200 גרם
- חומץ 9% – 0.5 כוסות
- שמן צמחי מזוקק – 0.5 כוסות
- מלח – 2 כפות. כפיות
- סוכר – 1 כוס
אופן ההכנה:
- שטפו את הצנצנות עם סודה. יש לנקות את הצנצנות והמכסים בצורה סטרילית. שוטפים את החצילים וחותכים את הקצוות.
- חותכים את החצילים לאורך ולרוחב ל-8 חתיכות.
- מפזרים מלח (1-2 כפות גדושות), מערבבים ומניחים לעמוד שעתיים. לאחר מכן שטפו היטב.
- יוצקים מים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על אש בינונית.
- מסננים את המים מהחצילים.
- מכינים מרינדה. לשם כך יש לשטוף ולהסיר גרעינים מהפלפל המתוק.
- מקלפים את השום.
- מעבירים פלפלים מתוקים וחריפים ושום במטחנת בשר.
- מוסיפים שמן צמחי, מלח, סוכר וחומץ ומביאים את המרינדה לרתיחה.
- יוצקים מרינדה על חצילים מבושלים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית 5 דקות.
- מניחים את החצילים בצנצנות סטריליות, מגלגלים, הופכים על המכסים ועוטפים עד לקירור מלא.
- החצילים מוכנים לחורף. אין צורך בתנאי אחסון מיוחדים.