דילוג לתוכן

חצילים לחורף

מוצרים:

  • חצילים – 6 ק"ג
  • פלפל אדום – 6-8 יח'.
  • פלפל חריף – 3-4 יח'.
  • שום – 200 גרם
  • חומץ 9% – 0.5 כוסות
  • שמן צמחי מזוקק – 0.5 כוסות
  • מלח – 2 כפות. כפיות
  • סוכר – 1 כוס

 

אופן ההכנה:

  • שטפו את הצנצנות עם סודה. יש לנקות את הצנצנות והמכסים בצורה סטרילית. שוטפים את החצילים וחותכים את הקצוות.
  • חותכים את החצילים לאורך ולרוחב ל-8 חתיכות.
  • מפזרים מלח (1-2 כפות גדושות), מערבבים ומניחים לעמוד שעתיים. לאחר מכן שטפו היטב.
  • יוצקים מים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על אש בינונית.
  • מסננים את המים מהחצילים.
  • מכינים מרינדה. לשם כך יש לשטוף ולהסיר גרעינים מהפלפל המתוק.
  • מקלפים את השום.
  • מעבירים פלפלים מתוקים וחריפים ושום במטחנת בשר.
  • מוסיפים שמן צמחי, מלח, סוכר וחומץ ומביאים את המרינדה לרתיחה.
  • יוצקים מרינדה על חצילים מבושלים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש בינונית 5 דקות.
  • מניחים את החצילים בצנצנות סטריליות, מגלגלים, הופכים על המכסים ועוטפים עד לקירור מלא.
  • החצילים מוכנים לחורף. אין צורך בתנאי אחסון מיוחדים.

פוסטים נוספים

No data was found

סינון

קטגוריות
קטגוריות
טווח מחירים - slider
354,890
צבע מוצר
גודל
מותגים